lørdag 29. januar 2011

noko å undrast på

vinternatta vart flerra opp av dei som stod nedi korsvegen og brøla.Skulle ikkje forundre oss om dei har tenkt å halde på til nokon kjem og ber dei om å slutte med det tenkte vi .
Kva er det den lyden sa tante Margrete ein  augustkveld er det nokon som brølar borti vegen ja det er nokre folk, vi veit ikkje heilt kva dei driv på med sa vi og så vart det ikkje meir snakk om det.

torsdag 27. januar 2011

provokasjon

- men det verste med dei nye grannane var at dei liksom aldri fekk hengt opp  gardiner

tirsdag 25. januar 2011

flaks

det var heldigvis eit ledig sete på bussen til Framtida
Hadde vore kjipt å stå heile vegen

torsdag 20. januar 2011

Should they stay or should they go?

Nå har Mulla Krekar endelig lyst til å reise hjem selv, kan Dagbladet gledesstrålende meddele. Med utropstegn på første side. Vi slipper altså å mase på fyren mer, hipp hurra for det. Den slemme, svartsmuskede araberen, som er på FNs most wantedliste, som slenger ut morddtrusler og havner i klammeri med kvinnelige komikere. Endelig skal vi bli kvitt den turbaniserte bråkmakeren, som ikke har stelt i stand annet enn helvete siden han kom til gards som kvoteflyktning i 1991.Til og med utenriksministeren sier nå at han synes det er helt greit om Krekar'n pakker sekken nå, og takker for laget.

Hvorfor vil Mullaen dra nå så plusdselig?Jo- det er Marie Amelie, det. Men hva det er med hennes sak som gjør at Krekar har bestemt seg for å dra, sier ikke Dagbladet noe spesielt om. Kanskje det er fordi han nekter konsekvent å la seg assosiere med et land som er så onde mot søte unge papirløse asylsøkere? En slags sympatireaksjon,altså? Dette siste utspillet til et hjerteløst kongerike som river ungpiker utav armene på de etnisk norske kjærestene sine blir dråpen i Krekars allerede velfylte beger.Her på Berget har han, en seriøs mulla,  blitt lempet rundt på av morokvinner, og hengt ut i alle media.Nå er det omsider nok.

Vi må ha en asylpolitikk som er forutsigelig over tid, sier Jonas Gahr Støre i en TVdebatt nå i kveld.Michael Tetchner snakker på sin side varmt for at Marie Amelie er sosialisert inn i det norske samfunnet, og at det derfor er en fornærmelse mot henne å forvente at hun skal rette seg etter disse forutsigelige oppholdsreglene som Gahr Støre forsvarer.

Men hva med Krekar da, stakkar? Han har jo ertet på seg folk, han har kranglet med  naboene sine, slengt ut trusler i affekt, han har stått beinhardt på sine meninger , han klager på at myndighetene ikke gjør nok for ham og tar nok hensyn til hans situasjon,-således kunne vi vel si at han er ganske sosialisert inn i det norske samfunnet han også?Alt dette er adferdstrekk de fleste av oss nordmenn burde kjenne oss igjen i. Det er hvilken som helst nettdebatt, for eksempel om strømprisene, bevis nok på.

 Krekar er en gammel gubbe.Han har skjegg, rare hodeplagg, underlige skikker og snakker dårlig norsk.Ingen har gått i tog for ham, etter alle disse årene.Selv om han har vært kjendis mye lenger enn Marie Amelie.Men nå er det nok. Ferdig!!!! Han gidder ikke bli her lenger. Han har omsider gjennomskuet oss nordmenn.

Han har skjønt at her i Norge går folk heller i fakkeltog  for kattunger enn for skabbete gamle hannkatter.

mandag 17. januar 2011

about timing, part two

Hei
lura på om eg kunne låne
hjartet ditt i helga

skal på byen, skjønar du

du sit jo berre her
med den raketten din
likevel

lørdag 15. januar 2011

slikt som kan skje om natta

Ei natt kom dei og reiv språket ut av senga medan det sov.
Språket var særs ubudd- etter mange år med stadig meir sviktande kj-lyd. Det låg og skalv på soveromsgolvet, med ein lommelyktstråle rett i fleisen. Det freista reise seg, ustødig på føtene, ufokusert og mentalt svimmel av alle engelske orda - som var det einaste som svirra i hovudet. Språket hadde i tillegg byrja å stamme den siste tida, og hakka nesten berre utav seg forkortingar og smsar. Det greidde såleis ikkje alltid gjere seg forstått. Det einaste det greidde formidle når det prøva å snakke var tabloidoverskrifter, som aldri hadde noko med saka å gjere. Språket kunne til dømes plutseleg skrike opp om sex, blod, hallikar, sjokk, og korleis ein skulle bli tynnare.

Da språket fekk summa seg litt etter pågripelsen,og byrja å rope ut sine vanlege tabloidheiter, såg dei mørkkledde hentarane berre kaldt på det. Stakkars krek,tenkte dei. Vi kan verkeleg ikkje ha slike her.

Språket greidde ikkje forsvare seg, og vart slengt ut av huset sitt.

Ein regel er ein regel, it goes beyond saying..

søndag 9. januar 2011

it's all about timing...

..han satt tålmodig og venta
på å få fyre av nyttårsraketten sin

ville nødig forstyrre

best å vente til ein dag det passa

mandag 3. januar 2011

flygande grantre

Over heile byen suste det sterkt av utspilte greiner i lufta, og dei klaska tungt ned i landinga og piska sviande i bakken så snøen gøyv.Det var særs farleg å gå ute. Kor ein enn gjekk, kunne ein setje livet til. Både ovanfrå og sidelengs kunne trea kome susande, i mørkret, om natta, om morgonen, eller ved middagstid.Lufta var mørk og tjukk av stupande graner. Redsla greip folk.

Det var tida for dei døyande juletrea si hemn

søndag 2. januar 2011

leggetid

..etter mykje mas, og ein lang sesong
kunne endeleg Jesusbarnet legge seg og sove ut i krybba si.

han gret
så mykje besøk, presangar
og framande gjester

strengt tatt
bør ein vel ikkje gje spebarn
så dyre gåver.......